zaterdag 3 oktober 2015

Natuurlijke huidverzorgingsproducten voor je baby met de nadruk op 100% natuurlijk

Waarom de nadruk op 100%, omdat een huidverzorgingsproduct de term “natuurlijk” mag krijgen als 1 stofje een natuurlijk stofje is. De rest van de stoffen mogen foute stoffen zijn.Dit geldt trouwens ook voor de huidverzorgingsproducten die je voor jezelf gebruikt!

Het kwetsbare babyhuidje heeft na de geboorte geen zeep nodig, omdat er een extra laagje bescherming op de huid zit die je baby beschermen tegen infecties. Dat laagje was je weg met de bekende babymerken waar de foute stoffen inzitten. Deze stoffen ontvetten het huidje met alle gevolgen van dien want eczeem en huiduitslag liggen op de loer.


De eerste maanden na de geboorte is een dagelijkse wasbeurt echt niet nodig! 1x per week is voldoende. Het is leuk om van de badbeurt een feestje te maken.

Het schoonhouden van de billetjes is heel belangrijk.

Let op want de billendoekjes van de bekende babymerken bestaan uit rotzooi!!!!

Ik kan een hele lijst met foute stoffen gaan opsommen maar dan haak je meteen af.
Het lezen van etiketten is een zeer zeker een zinvolle bezigheid en dan moet je vooral letten op:
·         Ftalaten, zijn weekmakers
·         Parabenen, zijn bewaarstoffen
·         Chloor
·         Alcoholen

Er zijn genoeg alternatieven te vinden bijvoorbeeld:
·         Je kan weggooi washandjes gebruiken. Dat maak je nat met lauwwarm water je doet er wat baby olie op van Weleda en je maakt de billetjes schoon. Géén zeep gebruiken!!!!
·         Of heel ouderwets een zacht washandje (gemaakt van fleece). Natuurlijk gebruik je ook hiervoor de baby olie van Weleda.
De washandjes moeten wel gewassen worden op 90°C i.v.m. de bacteriën.
·         Voor onderweg kan je billendoekjes kopen van bijvoorbeeld het merk: Natracare. Het pakje van 50 doekjes kost € 5,- maar daar staat tegenover dat als je de doekjes thuis niet gebruikt je kosten uitspaart.

In het badwater en later voor de douchebeurt adviseer ik:
·         Het merk Harmonie Bad & Douche
of
·         De babylijn van Weleda

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Harmonie want het is een eerlijk en 100% natuurlijk Nederlands product wat gemaakt wordt in Castricum.
www.deambachtelijke.nl

Bedenk dat bijna alles wat de natuur niet voortbrengt maar door ons mensen is bedacht en/of nagemaakt niet goed kan zijn voor ons lichamelijke systeem. Het lichaam herkent dat wat níet natuurlijk is, niet.
Het wil niet zeggen dat alles wat uit de natuur voortkomt ook goed voor ons is. Dat wat de natuur voortbrengt kan ook schadelijk voor ons zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten