zondag 20 september 2015

Voedingssupplementen voor jou en je nog ongeboren en/of geboren baby DEEL 3

Zoals beloofd ga ik vandaag wat vertellen over vitamine D3 en over calcium en magnesium. Er is hierover zoveel te vertellen dat ik het volgende week ga hebben over de 100% natuurlijke huidverzorging voor het babyhuidje. 


Vitamine D3, calcium en magnesium
Het zijn onwijs belangrijke vitamines omdat het o.a. noodzakelijk is voor de opbouw van je botten en tegengaan van botontkalking. Logisch dus dat het ook belangrijk is voor de opbouw van de botten van je baby en/of kind(eren).

Calcium wordt onder invloed van vitamine D3 én Magnesium opgenomen in je lichaam. Magnesium speelt een grote rol in het geheel want calcium kan niet zonder magnesium en magnesium niet zonder calcium.

Door de jaren heen zijn er onderzoeken gedaan die uitwijzen dat Vitamine D3, B12 én het mineraal Magnesium voor ons systeem giga belangrijk zijn.

Het gehele skelet en nog veel meer functies in het lichaam zijn afhankelijk van de opname van vitamine D3. Het is een zon vitamine en wordt opgenomen door de huid. In de lever en nieren wordt het omgezet in een actieve vorm die ons lichaam op kan nemen. De lever heeft een beperkte opslagcapaciteit waarmee we niet de winter door kunnen komen.

Extra innemen van vitamine D3 in de winter is een noodzaak voor het hele gezin!!!

Ons lichaam kan zelf geen vitamine D3 aanmaken dus we zijn afhankelijk van zonlicht! En laten we daar nu te weinig van ontvangen in Nederland. We zijn, of teveel door kleding bedekt of we smeren ons in met een zonnebrandcrème en het liefst een sunblock. Hoezo opnemen van Vitamine D3 door de huid??? Dat gaat niet lukken op deze manier.

Per dag een kwartiertje in de zomer zon zonder zonnebrandcrème is ruim voldoende om vitamine D3 op te nemen. Daarna,smeren maar.

Het babyhuidje mag pertinent nog niet worden blootgesteld aan zonlicht vanwege de schadelijke UVA stralen. Vandaar dat het innemen van vitamine D3 tijdens de borstvoeding enorm van belang is.

Is het nog te volgen? Wel blijven lezen hoor want ik geef iets meer uitleg om te begrijpen wat ons lichaam nodig heeft om het systeem, wat een enorm complex geheel is, een heel héél klein beetje te gaan begrijpen.

Weet je dat: vitamine D3 ons immuunsysteem versterkt, reparatie en onderhoud pleegt aan ons DNA (genen) en dat het onder andere de kans op kanker en hart- en vaatziekten vermindert.
We hebben 30.000 genen en vitamine D3 stuurt 2000 genen aan.

Het mineraal Magnesium ondersteunt minimaal 300 enzym processen in het lichaam, helpt tegen spierkramp (= magnesium tekort), repareert en onderhoudt ook ons DNA, enz.
80% van de bevolking heeft magnesium tekort.

Calcium hoeven we niet extra in te nemen want dat krijgen we genoeg binnen via onze voeding.

Welke voedingssupplementen zijn van belang om in te nemen?
·         Vitamine D3;
Merk: Ortholon zijn capsules, AOV zijn druppels (1 druppel = 1000IE), Viridian zijn druppels, NOW heeft softgels en druppels en Solgar zijn softgels.

·         Magnesium;
Merk: Ortholon (citraat is een een goed opneembare vorm voor het lichaam) of Orthonat Magnemar Force 3 (is een magnesium-tauraat met B6 en daardoor ook heel goed opneembaar voor het lichaam).

De gespecialiseerde winkels die de potjes op de plank hebben staan of bij een bestelling de volgende dag is huis hebben zijn: Ekoplaza, natuurvoedingswinkels en Subbs.

De geadviseerde hoeveelheid niet overschrijden.

Heb je vragen dan kan je deze altijd aan mij mailen en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten