zaterdag 12 september 2015

Voedingssupplementen voor jou en je nog ongeboren en/of geboren baby DEEL 2

Te veel van het geraffineerde meervoudig onverzadigde vetzuur Omega 6 is niet zo gezond als je zou denken.


Waarom is Omega 6 ongezond? En waar zit het in? Om met het laatste te beginnen:

·         het zit in o.a. zonnebloemolie en omdat zonnebloemolie in heel veel producten wordt verwerkt krijgen we er te veel van binnen. Maar het zit ook in: Mais (kiem)olie, soja olie = sla olie, tarwekiemolie en margarine
 

Maar waarom is het dan ongezond?
·         Hoofdzakelijk omdat er veel linolzuur in zit en het lichaam zet dat om in een ander zuur genaamd arachidonzuur. Dit zuur veroorzaakt allerlei vervelende ontstekingen in je lichaam en leidt tot klachten zoals: astma, reuma, artrose, eczeem en oedeem.

We hebben omega 6 wel degelijk nodig in ons lichaam maar met heel veel mate. Het waarom en het dieper ingaan op deze materie in combinatie met de verzuring van ons lichaam kom ik in een later blog stadium hierop terug. Voor nu is het belangrijk dat je weet dat je geen extra Omega 6 moet innemen!

Welke Omega is wel gezond voor jou en de hersentjes en ogen van je baby?
OMEGA 3  is heel belangrijk voor normale groei en ontwikkeling van de hersentjes en ogen. Voor de aanleg van het centrale zenuwstelsel speelt omega 3 een belangrijke rol want de aanleg begint al vroeg in de zwangerschap.

Het is aan te raden om, voordat je zwanger bent de hoeveelheid omega 3 in je lichaam alvast aan te vullen. In de laatste 3 maanden van de zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte zitten de hersenen van je kindje in een groeispurt en hebben ze de ondersteuning onwijs hard nodig.

Advies is om een gezuiverde visolie te nemen want vette vis bevat te veel zware metalen en andere verontreinigingen dus dat schiet niet op, veel te ongezond.

Houd je aan de dosis die op de verpakking staat. Ga niet zomaar wat kopen maar ga naar een gespecialiseerde winkel waar men verstand heeft van voedingssupplementen en aanstaande moeders.

Woon je in de omgeving van Delft, Rotterdam of Bergen op Zoom dan adviseer ik je neem de tijd om eens bij Subbs binnen te stappen. De gespecialiseerde kleine winkelketen met veel know how in huis over voedingssupplementen.

Ook de site van VSM kan ik aanbevelen want daar staat heel duidelijk beschreven waarom het zinvol is om omega 3 in te nemen en ook de dosis staat vermeld http://www.vsm.nl/visolie.

In het blog voor volgende week ga ik het hebben over vitamine D3  en over welke huidverzorgingsproducten goed zijn voor het babyhuidje en welke foute stoffen niet goed zijn voor het babyhuidje!!!!

1 opmerking:

  1. yay lian fasino online【WG98.VIP】lacoola
    【 AOL】lacoola lian fasino online,【WG98.vip】⚡,lacoola lian fasino online,【WG98.vip】⚡,lacoola lian fasino happyluke online,online,lacoola 메리트 카지노 주소 lian fasino online,lacoola bk8 lian fasino online,lacoola lian fasino

    BeantwoordenVerwijderen