zondag 2 augustus 2015

Voedingssupplementen voor jou en je nog ongeboren en geboren baby

Zodra je weet dat je zwanger bent dan is het het beste om direct te beginnen met het innemen van een zwangerschapsmulti.

In de eerste 12 weken van je zwangerschap worden bij je kindje de organen gevormd. Juist in deze periode is het enorm belangrijk om te zorgen dat je kindje de extra vitaminen, mineralen en vetzuren ontvangt.

Vergeet hierbij vooral je voeding niet. Voedingssupplementen zijn een aanvulling.Vanaf dit moment is het belangrijk dat je de rotzooi laat staan en een gezonde volwaardige voeding gaat eten.


Zwangerschapsmulti
In een zwangerschapsmulti zitten uitgebalanceerde vitaminen en mineralen. Kies een Multi van een A- merk waarin ook omega 3 en 6, Vitamine D3, vitamine B12 en foliumzuur aan zijn toegevoegd. Dan krijg je buiten je voeding om alvast iets extra’s binnen van deze belangrijke vitamines en vetzuren.

De A-merken zijn o.a.: Ortholon, AOV, Viridian, Solgar, Orthica, NOW, enz.

Deze week informeer ik je als eerste over de vitamines B12 en Foliumzuur.
WEETJE DAT: foliumzuur vitamine B12 nodig heeft om omgezet te kunnen worden? Het moet omgezet worden naar een ander stofje zodat het lichaam het op kan nemen.

Neem je alleen maar foliumzuur en geen extra B12 dan krijg je een B12 tekort!!! De gevolgen van een B12 tekort zijn gigantisch. Ik zal er een aantal opnoemen:
Ø  ONVRUCHTBAARHEID
Ø  MISKRAMEN
Ø  MENSTRUATIEKLACHTEN: onregelmatige menstruatie, verergerde menstruatiepijn, enz.
Ø  Impotentie
Ø  Haaruitval    
Ø  Spierpijn en krachtverlies
Ø  Vermoeidheid, slaperigheid en zwakte
Ø  Misselijkheid, verlies van eetlust, gewichtsverlies
Ø  Oorsuizen
Ø  Enz.

Foliumzuur
Deze vitamine is noodzakelijk om te voorkomen dat je kindje een open ruggetje krijgt. Je verkleint de kans met 50 tot 70% als je de eerste 4 weken vóór je zwangerschap en de eerste weken van je zwangerschap deze vitamine slikt. Maar wel in combinatie met vitamine B12!!

Aangezien je niet weet wanneer je zwanger gaat worden en niet weet of je tekorten hebt, is het zeer verstandig om vitamine B12 met foliumzuur gewoon te gaan gebruiken op het moment dat jullie besloten hebben om een kindje te gaan krijgen. Better safe than sorry.

Oh ja wat nog belangrijk is om te weten: vitamine B12 sabbel je onder je tong omdat het via je speeksel veel beter wordt opgenomen in je bloed. Het is namelijk de moeilijkst opneembare vitamine voor het lichaam.

Wees niet bang dat je er te veel van binnen krijgt want een hogere waarde van vitamine B12 en foliumzuur in het bloed is vele malen gezonder dan lage waardes.

De volgende keer gaat mijn blog over de vetzuren omega 3 en 6.


Zowat iedereen gaat of is in augustus met vakantie dus dat lijkt mij een goede reden om in september verder te gaan met bloggen. Fijne vakantie en tot blogs J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten