zondag 19 juli 2015

Suikers, zwangerschap en mindset

Door een hardnekkige lichamelijke klacht werd ik in 1997 gedwongen om etiketten te gaan lezen. Ik moest alle suikers uit mijn eten verwijderen, ook de ongewenste suikers!

Daardoor weet ik als geen ander dat het lezen een tijdrovende bezigheid is, maar ook ik moest er aan geloven. En wat ben ik mij rot geschrokken! Dit was het begin van mijn bewustzijn en zoektocht.

Nu op mijn 55ste kan ik alleen maar zeggen dat ik dankbaar ben naar mijzelf toe dat ik mijzelf die kans heb gegeven. Toen wist ik niet wat het mij allemaal op de lange termijn zou opleveren.

Ik sta ’s-morgens op zonder stijf te zijn, gebruik nergens medicatie voor, heb veel energie, een goed geheugen en een goed humeur. Ook kan mijn geest en lichaam beter met tegenslagen omgaan. Tegenslagen horen bij het leven, zonder tegenslag geen groei. Het is mede de veerkracht van je geest en lichaam om er mee om te gaan en het te boven te komen. Voeding en voedingssupplementen hebben hier zeker geen onbelangrijke rol in.

Wat niet wegneemt dat ook ik ziek kan worden want we zijn allemaal geboren met een genenpakket en ook dat pakketje doet zeer zeker mee in mijn en jouw gezondheid.

Vervolg suikers en zwangerschap
Het lijstje van slechte suikers is erg lang. De schadelijkste zijn:

Ø  Glucose-, fructosestroop op nummer 1. Zie YouTube filmpje. Zeer duidelijk en verhelderend!
Ø  Invertsuiker (is een mengsel van fructose en glucose, wat ontstaat door een bewerking van kristalsuiker)
Ø  Witte suiker
Ø  Rietsuiker (is vaak witte suiker maar dan bruin gemaakt)
Ø  Maltodextrine (gemaakt uit zetmeel of graan)
Ø  Druivensuiker

Het goede bericht is dat er ook vormen van suikers zijn die je, met mate natuurlijk tot je kan nemen.
Om je een idee te geven over welke suikers het gaat som ik er een aantal op. Wil je meer weten dan is er op internet genoeg over te lezen.

Ø  Palmsuiker (ik gebruik het merk: Mattisson, www.ekoplaza.nl)
Ø  Kokossuiker
Ø  Panela
Ø  Ahornsiroop
Ø  Agavesiroop (ik gebruik het huismerk van Ekoplaza, www.ekoplaza.nl)

Zwangerschap en voedingssupplementen
Als laatste wil ik toch nog even iets zeggen over de voedingssupplementen die heel belangrijk zijn voor je baby. Volgende week ga ik vertellen over de werking van de supplementen.

Voedingssupplementen:
Ø  Zwangerschapsmulti
Ø  Omega 3 (visolie)
Ø  Vitamine B12 met foliumzuur
Ø  Vitamine D3

Koop een multi e.d. van een goed merk want de (huis)merken van de bekende drogisterij ketens zijn vaak synthetisch en de visolie is niet gezuiverd.

Het is logisch dat synthetische stoffen door het lichaam niet worden herkent en het lichaam doet er dus niets mee! Zonde van je geld en zonde voor jou en je baby.

Goede A-merken zijn: Ortholon, AOV, Viridian, Solgar, Orthica, NOW.

Er is een kleine winkelketen genaamd SUBBS (www.subbs.nl) en is gevestigd in Delft, Rotterdam en Bergen op Zoom. Ze hebben veel know how in huis. Wil je echte service zou ik zeggen ga er heen en laat je verrassenJ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten