maandag 13 juli 2015

Het dunne darmslijmvlies is o.a. de poort naar gezondheid

Wat ik heel graag op dit moment met je wil delen is dat het ontzettend belangrijk is om je darmflora op orde te hebben en dat je dunne darmslijmvlies optimaal moet zijn!

Ik had beloofd vandaag meer te willen vertellen over suikers, foute stoffen en zwangerschap. Maar vanmorgen kreeg ik een telefoontje van een moeder waarvan haar dochter op sterven ligt. Haar dochter is 62 jaar en heeft al ruim 30 jaar Multiple Sclerose (MS).

Een ziekte met uiteindelijk een fatale afloop. Men sterft aan een hartinfarct of stikt. Een gruwelijke ziekte waarnaar al heel lang onderzoek naar wordt gedaan zowel regulier als complementair.

Het dunne darmslijmvlies is o.a. de poort naar gezondheid. Is je dunne darm doorlaatbaar d.w.z. zitten er gaatjes in die te groot zijn dan laat het de schadelijke stoffen door die niet in je bloed thuis horen. Door deze gaatjes komen onverteerde voedselresten, schadelijke stoffen, bacteriƫn, parasieten, schimmels, virussen en andere zooi in het bloed terecht.
Het wordt ook wel lekkende darm of leaky gut genoemd. Het schijnt dat 60% van de Nederlanders een lekkende darm heeft.

Hoe zo'n lekkende darm ontstaat is ook een verhaal apart dus daar ga ik in ander blog over schrijven.

Om de verkeerde stoffen uit je lichaam weg te werken maakt je lever overuren. Blijven de foute stoffen via je dunne darmslijmvlies in je bloed komen dan kan de lever het uiteindelijk niet meer bolwerken. De lever is dan zelf te vervuild om de schadelijke stoffen tegen te kunnen houden.

Op dat moment gaan de schadelijke stoffen via je bloed je lichaam in. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Hierdoor zouden uiteindelijk ziektes kunnen ontstaan waaronder MS. Veel auto-immuunziektes ontstaan mede door een lekkende darm.

Het leven is zeer zeker niet zwart wit en ik wil je zo graag nog meer vertellen omdat er veel meer factoren zijn die meespelen in ziektes. Zoals je erfelijk materiaal, je immuunsysteem (dat voor  70 tot 80% in de darmen zit), je voeding, medicijn gebruik, de pil, stress, hoe sta je emotioneel/psychisch in het leven, je stofwisseling, enz.

Ons lichaam is niet in een hokje te stoppen want ieder lichaam en geest is uniek. Neem bijvoorbeeld het dieet: Zelfs een dieet voor een groep mensen bestaat niet. Wat een goed dieet is voor jou wil helemaal niet zeggen dat het bij mij werkt.

Door mijn persoonlijke ervaring was dit een uitstapje naar een ander onderwerp. In de toekomst ga ik hier meer over bloggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten